Ursuk: "Rekrykoulutus toimi kohdallamme erinomaisesti."

”Liiketoimintamme on ollut voimakkaassa kasvussa ja tästä johtuen tarve uusille tekijöille on ollut kova. Kuivapukuvalmistukseen ei ole olemassa mitään valmista ammatillista tutkintoa, vaan työn oppii ainoastaan tekemällä. Tavallisesti meillä aloittaa kerralla 1-2 uutta henkilöä, emmekä ole aiemmin kokeilleet isomman ryhmän kouluttamista yhdellä kertaa.

Päätimme lähteä hakemaan 8 henkilöä rekrykoulutuksen kautta, sillä sen tarjoama työssäoppimisen malli tuntui kiinnostavalta ja koimme myös, että voimme oppia tästä prosessista paljon ja parantaa omia perehdytyskäytäntöjämme jatkossa.

Hakemuksia tuli odotettua vähemmän, mutta koulutuksen järjestäjien tuella saimme kuitenkin tehtyä onnistuneet henkilövalinnat sekä suunniteltua koulutuksen rungon sellaiseksi, että suuren ryhmän samanaikainen perehdyttäminen onnistui. Mukaan valitut henkilöt olivat alusta asti motivoituneita ja suhtautuivat uusiin haasteisiin positiivisen uteliaasti, eikä mitään suurempia ongelmia tullut vastaan. Suuri kiitos koulutuksen onnistumisesta kuuluu myös meidän kokeneille työntekijöille, jotka ottivat uudet siipiensä suojaan. Porukan kesken näytti vallitsevan hyvä henki, jonka löytymiseen varmasti myötävaikutti se, että koulutettavat työskentelivät yhdessä niin lähiopetus- kuin työssäoppimispäivätkin.

Työ meillä on pitkälti käsityötä, ja työssä on paljon huomioitavia asioita, joihin kaikkiin perehtyminen vie toki paljon pidempään kuin tämä parin kuukauden mittainen koulutusjakso antoi myöden. Omissa prosesseissamme riittää siis vielä parannettavaa. Haluammekin jatkossa panostaa siihen, että uusiin työtehtäviin perehdytetään järjestelmällisesti, ja että osaaminen myös varmistetaan perehdytyksen päätteeksi.

Lopputulos puhuu puolestaan: kahdeksasta koulutettavasta seitsemän kanssa solmittiin koulutuksen päätteeksi työsopimus. Olemme erittäin iloisia voidessamme toivottaa heidät tervetulleiksi Ursukille!”

Heidi Sarmas, talous- ja henkilöstöpäällikkö, Ursuk Oy, 5/2017

Ursuit logo puvussa