Jenni Asklöfin tarina - Työkokeilun kautta tekemään merkityksellistä työtä

Jenni Asklöf, Salva ry.

Työn merkityksellisyys on tärkeä asia työntekijän ja työnantajan kannalta. Kun työntekijä kokee tekevänsä merkityksellistä työtä, siihen suhtautuu intohimolla ja vastoinkäymisetkään eivät tunnu niin isoilta. Ne tuntuvat pikemminkin haasteilta, jotka halutaan ratkaista kehittyäkseen ammatissaan. Työn merkityksen ymmärtävä työyhteisö toimii itseohjautuvammin ja joustavammin. Yksilön näkökulmasta työn merkityksen sisäistäminen mahdollistaa oman potentiaalin hyödyntämisen tärkeäksi koettuihin asioihin.

Noin kaksi vuotta sitten myynnistä työttömäksi jäänyt Jenni Asklöf kokeili hakea hoiva-alan kouluun. Alan vaihto ei vielä tuolloin onnistunut, mutta pian tämän jälkeen hän sai mahdollisuuden työkokeiluun Salva ry:n palveluksessa. Hyvin nopeasti työkokeilun aikana Jenni ymmärsi, että hoiva-alalla hän pääsee tekemään merkityksellistä työtä ihmisten parissa.

”Siinä taisi mennä kaksi viikkoa, kun kävin kysymässä voinko kouluttautua oppisopimuksella lähihoitajaksi”, Jenni naurahtaa.

Hae Salva ry:n Hoiva-Akatemiaan tästä.

Jennillä on vahva halu auttaa, ”Me kaikki vanhenemme ja todennäköisesti tarvitsemme apua joskus. Haluan tehdä ikääntyneiden loppuelämästä niin hyvää kuin mahdollista. Se tekee työstäni merkityksellistä.”

Merkityksellisen työn lisäksi Jenniä kannustaa palvelukeskuksen hyvä työyhteisö. ”Täältä löytyy paljon moniammatillisuutta ja erilaisia osaajia, joilta voi tarvittaessa kysyä neuvoa. Vaikka olemme hieman eri osastoilta, niin meillä on hyvä työilmapiiri ja tulemme keskenämme todella hyvin toimeen. Mukava olla töissä”, Jenni toteaa ja viittaa työkavereihinsa.

Vaikka Jenni on ehtinyt jo kouluttautua lähihoitajaksi ja työskennellä vuoden verran Palvelukeskus Ilolansalossa, hän kokee saavansa toteuttaa itseään ja oppii jatkuvasti uusia asioita.

Kysyttäessä yhtä vinkkiä Hoiva-Akatemiaan hakemista pohtiville, toteaa hän välittömästi ”Jos on mahdollisuus lähteä kokeilemaan, niin rohkeasti hakemaan!”

 

<< Takaisin Hoiva-Akatemian infoon.