Heini työllistyi meriteollisuuteen PK-rekrykoulutuksen kautta

Keväällä 2017 markkinointiekonomi Heini Johto oli juuri palannut Turkuun, kotiseudulleen ja etsi itselleen töitä. Hän huomasi mol.fi-sivuilla ilmoituksen, jonka kautta 52 Duunia etsi osallistujia 12. PK-rekrykoulutukseen.

Heini löysi googlettamalla PK-rekrykoulutuksesta jonkun kirjoittamia negatiivisia mielipiteitä, mutta päätti silti hakea koulutukseen ja on ollut päätökseensä erittäin tyytyväinen. Heinin mielestä hän sai rekrykoulutuksen avulla erittäin hyvän kertauspaketin työelämän asioista ja myös uusia näkökulmia.

Heini pääsi rekrykoulutuksen aikana tutustumaan suunnitteluja insinööritoimisto Alvars Oy:n toimintaan ja sai samalla tehdä yritykselle projektitöitä, kuten uuden markkinointiesitteen. Projektien myötä Heinille muovattiin hänelle sopivia vastuita ja työtehtäviä ja koulutuksen päätyttyä hän myös työllistyi yritykseen. Nykyisin Heinin monipuoliseen toimenkuvaan kuuluu mm. hallinnollisia töitä, yrityksen laskutus ja markkinointi sekä myynnin ja projektinhallinnan tukitehtäviä. Työnkuva on laaja ja muokkautuu tarvittaessa pk-yrityksen tarpeisiin.

Mitä sinä, Heini, haluaisit kertoa työnhakijalle PK-rekrykoulutuksesta?

”Haluan ehdottomasti kannustaa hakeutumaan koulutukseen. Silloin ei tarvitse olla kotona ja etsiä työtä yksin. PK-rekrykoulutusta kannattaa kokeilla. Sitä ei ole välttämättä pakko viedä loppuun asti, mikäli sattuisi työllistymään jotakin muuta kautta. PK-rekrykoulutuksessa saa laajan kuvan pienen tai keskisuuren yrityksen eri toiminnoista. Kouluttajat olivat hyviä ja asiantuntevia ja aiheet sellaisia, joita jokaisen työntekijän olisi hyvä osata, tehtävästä riippumatta. Tutustuessani yritykseen sain vahvistusta ja itseluottamusta projektinhallintaan.

Heini Johto

Pidin kovasti koulutusryhmästäni, johon kuului hyvin eri ikäisiä henkilöitä vastavalmistuneesta yli 60- vuotiaaseen työnhakijaan. Alussa mietin, miten muu ryhmä ottaa minut mukaansa, olinhan ryhmän ainoa nainen, mutta ryhmämme oli lopulta erittäin tiivis ja pidämme toisinaan edelleen yhteyttä. Oli mahtavaa tutustua uusiin ihmisiin ja mielestäni oli hyvä kontrasti, kun ryhmässä oli eri alojen työntekijöitä. Toisten kokemuksia ja erilaisia näkemyksiä oli kiva kuunnella! Koulutuksen lopussa annoimme toisillemme palautetta ja nuo ihanat palautteet ovat minulla kehystettynä tallessa edelleen.”

Lue lisää Alvars Oy:stä: www.alvars.fi

Stara Consulting Group Oy / 52 Duunia on järjestänyt yritysten yhteisiä rekrykoulutuksia vuodesta 2014. Maaliskuussa 2018 käynnistyi 17. PK-rekrykoulutus. PK-rekrykoulutusten avulla on työllistynyt jo lähes sata henkilöä varsinaissuomalaisiin pk-yrityksiin.