Aurinkoenergian ammattilaiset löysivät työpaikkansa PK-rekrykoulutuksen avulla

Riku Rintakoski osallistui tammikuussa 2016 alkaneeseen järjestyksessä kuudenteen PK-rekrykoulutukseen, vaikka hänellä oli aluksi aika vahvoja ennakkoluuloja rekrykoulutusta kohtaan. Suurimmaksi osaksi ennakkoluulot olivat muodostuneet muiden puheiden perusteella. Esimerkiksi Rikun oma veli oli kertonut, että hakuvaiheessa järjestetty haastattelutilanne ei ollut kovin helppo. Riku kertoi, että hän itse kuitenkin koki hakijoiden ryhmähaastattelun mielenkiintoisena ja ositiivisena kokemuksena.

Rikulla on sähköalan koulutus ja lisäksi hän on suorittanut Turun AMK:n Salon yksikössä liiketalouden  tradenomin tutkinnon. Riku työllistyi rekrykoulutuksen jälkeen Areva Solariin, jossa hänellä on hyvin monipuolinen toimenkuva. Hänen työhönsä kuuluvat mm. sisäisten ja ulkoisten IT-asioiden hoitaminen, yrityksen markkinointimateriaalin visuaalisen ilmeen suunnittelu sekä markkinointi.

Riku koki koulutuksen tarpeellisena sekä hyödyllisenä ja mainitsee PK-rekrykoulutuksen parhaimmiksi asioiksi verkostoitumisen ja kontaktit muihin koulutettaviin. Hänen mukaansa oli mielenkiintoista kuulla koulutettavien erilaisia näkemyksiä ja kokemuksia. Koulutusryhmällä on edelleen yhteisiä tapaamisia.

Elisa Palmroos kuvailee itseään tyypilliseksi salolaiseksi siinä mielessä, että hänellä on takanaan 17 vuotta työskentelyä Nokian ja Microsoftin palveluksessa. Siellä hän työskenteli logistiikka-, vienti- ja tulliasioiden parissa. Äitiysloman jälkeen Elisan olisi pitänyt siirtyä töihin Espooseen, mikä olisi ollut pienen lapsen äidille vaikeaa.

Elisa päätti hakeutua PK-rekrykoulutukseen 9, joka alkoi syksyllä 2016. Elisa kertoo, että hänen mielestään PK-rekrykoulutus oli oiva ja joustava keino päivittää tietonsa ja taitonsa äitiyslomalta paluun jälkeen. Koulutus ei ollut liian rankka ja sen aikana oli mahdollista saada ansiosidonnaista päivärahaa. Elisa sai rekrykoulutuksen kautta työpaikan logistiikka-alan asiantuntijana Areva Solar Oy:ssä. Elisa kertoo pitäneensä kovasti PK-rekrykoulutuksesta kaikin puolin. Työn saamisen lisäksi  Elisan mielestä koulutuksen parhaat puolet olivat porukassa tekeminen, uuden oppiminen ja se, että ymmärrys pienistä ja keskisuurista yrityksistä lisääntyi.

"Kun on työskennellyt isossa organisaatiossa, oli toiminta pienessä tai keskisuuressa yrityksessä aika toisenlaista."

Elisa, Riku ja Mauno esittelevät aurinkopaneelituotteita
Elisa, Riku ja Mauno esittelevät aurinkopaneelituotteita.


Myös Mauno Oikarinen oli työskennellyt 20 vuotta Nokian palveluksessa, viimeksi Espoossa. Siksi hän oli valmis kulkemaan työhön pidemmänkin matkan. Mauno oli omien sanojensa mukaan: "Ollut jo miljoonassa työhaastattelussa." Rekrytointiprosesseissa hän pääsi pitkälle, mutta jäi aina kakkoseksi - ilman työpaikkaa. Aamukahvia juodessaan hän huomasi ilmoituksen PK-rekrykoulutus 11:sta ja päätti hakea siihen.

PK-rekrykoulutuksen kautta Mauno ei enää jäänyt "ikuiseksi kakkoseksi", vaan työllistyi Areva Solar Oy:lle. Rekrykoulutuksen sisällöstä Mauno mainitsee erityisen antoisaksi Lean-koulutuksen. Myös rekrykoulutukseen osallistuneiden erilaisuus sekä kokemustaustan monipuolisuus oli hyvin kiinnostavaa.

Mauno toimii yrityksessä myyntitehtävissä. Mauno kertoo, että hänen tehtävänään on osata kuunnella asiakasta ja löytää hänelle juuri oikeanlaiset, sopivat ratkaisut. Asiakkaat ovat usein miettineet aurinkopaneelin hankintaa jo pidempään.

Lue lisää Areva Solar Oy:stä: www.arevasolar.fi